fbpx

Fiecare spectacol m-a învăţat să mă adaptez şi să pot schimba ideea în orice moment (interviu)

L. este una dintre primele noastre cursante, avea 11 ani când a jucat în primul ei spectacol de teatru în engleză. Au urmat altele 12+ în tot acest timp şi are un palmares bogat de personaje dintre cele mai diverse. Acum L. se pregăteşte pentru admiterea la una dintre cele mai grele facultăţi de inginerie din Europa. Ştim cât de mult munceşte şi îi cunoaştem pasiunea, aşa că avem toată încrederea că planurile ei viitoare sunt exact aşa cum îşi doreşte ea. Mai jos aveţi experienţa L. cu Theatre Acting Club.

Noi te cunoaştem deja. Spune-le şi celor care citesc acum câte ceva despre tine.

Am 17 ani şi sunt la liceu. Sunt pasionată de ştiinţe, iar în viitor vreau să studiez ingineria. Deşi mereu mi-au plăcut materiile exacte şi predictibile, teatrul este locul unde pot să fac ceva diferit, mereu nou. Aşa că pot spune că hobby-ul meu este să merg la Marius în fiecare sâmbătă şi să încerc un personaj provocator.

Când ai ajuns la noi şi ce te-a convins să rămâi?

Am început cursurile de teatru acum 6 ani şi am fost convinsă să rămân de energia grupului şi de atitudinea lui Marius de a include toate ideile noastre, de exemplu momentul când am inventat o teoremă la matematică sau când am decis că pot schimba locul obiectivelor tursitice pe planetă.

Care a fost personajul care ţi-a plăcut cel mai mult dintre cele pe care le-ai jucat?

Am încercat multe tipuri de personaje, de la matematician la ghid turistic, fiecare având la bază una dintre pasiunile mele, însă personajul de care îmi voi aminti mereu este chiar primul, un magician.

Dacă ar fi să rămâi cu o lecţie învăţată (sau mai multe) de pe urma personajelor pe care le-ai jucat, care ar fi?

Am descoperit că pot construi personajele cum vreau eu. Mereu mi-a plăcut să încep de la ceva ce mă caracterizează, apoi am avut ocazia să experimentez evenimente care mi se par interesante, dar care nu pot avea loc în viaţa de zi cu zi.

Cum au contribuit cursurile T.A.C. la dezvoltarea ta?

Eu sunt o persoană organizată, îmi place să planific şi să ştiu ce urmează să fac, însă improvizaţia înseamnă fix opusul. Fiecare spectacol m-a învăţat să mă adaptez şi să pot schimba ideea în orice moment.

spectacol cursuri teatru copii adolescenti bucuresti

Cum e să interpretezi un personaj?

Nivelul de dificultate depinde de fiecare, deoarece noi alegem cum vrem să fie personajul, cât de asemănător personalităţii noastre şi cât să ieşim din zona de confort.

Vrei să ne împărtăşeşti ceva amuzant despre Marius?

Anul trecut, Marius a venit cu o nouă idee pentru a ne crea personajele, însă noi l-am luat prin surprindere şi i-am spus că deja avem personajele pregătite. A fost o provocare, deoarece fiecare a venit cu o idee ieşită din comun.

Vrei să le explici şi celor care încă nu ştiu despre noi ce se petrece la cursurile T.A.C., cum sunt?

La inceputul modulului, facem jocuri de improvizaţie şi începem să construim personajele, apoi punem în practică scenariul pe care Marius îl aduce treptat.

Îţi mulţumim foarte mult că ai răspuns pozitiv invitaţiei noastre. 🙂 

🙂

Share this post: