fbpx

Eu mi-am creat primul personaj deci îmi ştiam limitele (interviu)

Mai jos este un interviu cu D., cursant la grupele de improvizaţie. Pe D. l-am cunoscut prima oară într-una dintre taberele de engleză şi apoi a venit şi la cursurile de improvizaţie pentru adolescenţi, continuând cu teatrul. D. este o personalitate puternică, chiar dacă la exterior ar părea mai degrabă timid, resursele pe care le ascunde şi iscusimea cu care le foloseşte îi oferă o carismă şi un alibi care nu te lasă să te superi pe el.

Noi te cunoaştem deja. Spune-le şi celor care citesc acum câte ceva despre tine.

Am 15 ani. Îmi place foarte mult să ascult muzică în timpul liber (Tyler the creator, earl sweatshirt, car seat headrest, death grips, the garden, sweet trip, în general experimental hip-hop şi alt/indie rock). La liceu e mai mult decât decent dar nu chiar excepţional, colegii şi profesorii sunt decenţi, dar îmi place locaţia, e aproape de unde locuiesc şi ajung repede şi nu trebuie să mă trezesc prea devreme. Planuri de termen lung nu am, iar planurile mele pe termen scurt se schimbă foarte frecvent. Deocamdată vreau să termin de citit o carte.

Când ai ajuns la noi şi ce te-a convins să rămâi?

Am ajuns în noiembrie, anul trecut. Cursanţii şi în special Marius m-au făcut să rămân. Marius e un om foarte cald, amabil şi amuzant. A reuşit să creeze un safe space pentru noi ca să dăm frâu liber imaginaţiei şi creativităţii teatrale iar energia asta este menţinută si de cursanţi. E un loc foarte judgment free care te ajută să îţi dezvolţi încrederea în sine.

Care a fost personajul care ţi-a plăcut cel mai mult dintre cele pe care le-ai jucat?

Am jucat doar un personaj, pe numele ei Chatte, era o fată jumătate pisică. Înainte era o fată normală cu două surori dar după ce antagonistul poveştii a făcut un meteorit să se prăbuşească pe pământ a devenit o fată jumătate pisică. Ea are o personalitate foarte bubbly şi este un social butterfly, trait-ul definitor era că era îndrăgostită de antagonist, ei doi aveau o dinamică foarte interesantă.

Dacă ar fi să rămâi cu o lecţie învăţată (sau mai multe) de pe urma personajelor pe care le-ai jucat, care ar fi?

Personajul pe care l-am jucat nu avea atât de multă profunzime încât să mă înveţe ceva, dar a fost foarte distractiv să îl joc nonetheless.

Cum au contribuit cursurile T.A.C. la dezvoltarea ta?

Prin a crea un safe space care mi-a permis să mă exprim fără o frică de judecată ceea ce mi-a dat un boost încrederii de sine şi m-a făcut mai înclinat să încerc lucruri noi.

Cum e să interpretezi un personaj?

Personal nu e aşa greu să interpretez un personaj. Eu mi-am creat primul personaj deci îmi ştiam limitele şi nu am făcut ceva prea greu de jucat (de exemplu, cred că mi-ar fi foarte greu să interpretez un personaj profund care e făcut să fie touching şi să transmită tristeţe)

Vrei să ne împărtăşeşti ceva amuzant despre Marius?

[n.a. am păstrat glumiţa pentru interior, e mult context de explicat :)) ]

Vrei să le explici şi celor care încă nu ştiu despre noi ce se petrece la cursurile T.A.C., cum sunt?

De obicei încep cu Marius care ne arată noile părţi din scenariu şi cum a brainstorm-uit seara de dinainte la 2 noaptea. După, ne lasă 2-3 min să le cititm şi apoi începem să jucăm scenele cu indicaţiile lui Marius, care ne lasă să add our own twist to everything cât timp nu deviază prea mult de la povestea principală. Facem din scenariu cât ne permite timpul, de obicei e destul timp dar există momente când stăm mai mult la o scenă şi nu apucăm să parcurgem tot scenariul.

Îţi mulţumim foarte mult că ai răspuns pozitiv invitaţiei noastre. 🙂 

Cu placere <3

Share this post: