fbpx

Cortina se ridică: de ce teatrul este super-eroul copilăriei?

Suntem tare încântați de evoluția tinerilor actori din septembrie și până în prezent și de curând i-am întrebat ce înseamnă teatrul pentru ei?

Ascultându-i, am realizat că teatrul este un instrument magic în educația copiilor noștri. De ce spun asta? În primul rând, teatrul este un loc de joacă uriaș pentru imaginație. La YouTheatre Club, copiii pot fi oricine doresc, de la cavaleri curajoși la exploratori intergalactici. E locul unde “Ce-ar fi dacă?” devine realitate și unde cuvintele “nu se poate” nu există în vocabular.

Observ deseori strălucirea din ochii lor atunci când personajul lor preferat prinde glas pe scena teatrului și în clasa de repetiții. Fie că este vorba despre un savant nebun sau o prințesă isteață, teatrul ajută la dezvoltarea empatiei și înțelegerea diverselor perspective, atât de întâlnite zi de zi. În plus, ce metodă mai bună de a învăța despre curaj, prietenie și onestitate decât prin povești captivante și jocuri de rol?

Mai mult decât atât, vă invit să ne apropiem de puterea teatrului de a construi încrederea în sine a copiilor noștri. Am întâlnit mulți cursanți care, inițial, erau timizi și rezervați. Dar hei, dă-le un costum colorat și o scenă, și vei vedea o transformare uimitoare. Vorbele nu mai sunt șoptite, ci rostite cu claritate și încredere.

Teatrul înseamnă și muncă în echipă. Copiii învață să colaboreze, să împărtășească idei și să lucreze împreună pentru a aduce la viață o piesă. E o lecție valoroasă despre importanța fiecărui rol și despre cum, împreună, putem crea ceva cu adevărat unic. De la piese comice la piese în care “ne dorim să-i facem pe părinții noștri să plângă”.

Teatrul este un spațiu deschis pentru creativitate și gândire critică. Fiecare scenariu marca YouTheatre Club este o nouă provocare, fiecare personaj este un puzzle de descifrat. Copiii învață să gândească flexibil, spontan și să găsească soluții creative la probleme neașteptate – de altfel, competențe prețioase în orice domeniu al vieții.

De ce în engleză? Teatrul este un mod fabulos de a îmbogăți vocabularul și de a îmbunătăți abilitățile de exprimare într-o limbă străină. Prin repetiții și reprezentațiile pieselor de teatru, copiii învață noi cuvinte, fraze și moduri de exprimare, transformându-se în mici oratori carismatici, pregătiți pentru marile scene ale discursurilor celebre.

Pe final, aș vrea să știți că următoarea noastră sesiune de cursuri de teatru în engleză pentru copii și adolescenți începe în martie! Vă așteptăm să vă alăturați în laboratorul nostru de creativitate, distracție și învățare prin joacă. Fie că sunteți noi pe scenă sau actori experimentați, avem loc pentru toată lumea în această aventură teatrală. Alege aici cursul potrivit pentru copilul tău! Locurile sunt limitate.

Share this post: