fbpx

Cursurile lunii octombrie – Online sau cu prezenţă fizică

Este o perioadă în care provocările prin care trecem cu toţii ne îndeamnă la flexibilitate. Lucrurile se schimbă zilnic şi nevoia de predictibilitate este mai accentuată ca oricând. În schimb, în tot acest timp un singur lucru rămâne de neclintit. Dreptul copiilor la educaţie. Fie că preferaţi cursurile online sau cu prezenţă fizică, pentru octombrie am pregătit noi programe la Theatre Acting Club.

De curând am început pe pagina noatră de Facebook seria de postări #teatrusipsihologie în care explicăm beneficiile teatrului în educaţia copiilor prin lupa psihologiei şi a studiilor din domeniu. Pentru că spaţiul de pe site ne permite un articol mai lung, mai jos vom aduce în discuţie efectele pandemiei asupra copiilor şi adolescenţilor şi cum teatrul îi ajută să gestioneze mai uşor anxietatea şi poate ajuta la reducerea depresiei.

Un studiu recent axat pe impactul psihologic al pandemiei asupra copiilor evidenţiază că izolarea socială, singurătatea, lipsa activităţilor fizice şi expunerea prelungită la stres afectează sănătatea mentală a copiilor şi adolescenţilor. De altfel, au fost evidenţiate riscuri crescute de conflicte în cadrul familiei, conflicte părinte-copil, pierderea sau diminuarea activităţilor prosociale, creşterea timpului petrecut pe Social Media sau apariţia sedentarismului.

În acelaşi studiu, sunt prezentate principalele probleme pe care părinţii le-au identificat la copiii lor:

 • între 1 şi 5 ani: probleme de comportament, izolare socială, plictiseală, nevoia accentuată de atenţie, anxietate;
 • între 6 şi 12 ani: performanţe academice scăzute, probleme de comportament, izolare socială, anxietate, depresie;
 • între 13 şi 19 ani: depresie, anxietate, probleme de comportament, izolare socială, impulsivitate şi deficit de atenţie.

Care este rolul cursurilor de teatru în dezvoltarea optimă a copiilor în contextul pandemic?

În primul rând, cursurile de teatru îi ajută pe copii şi adolescenţi să îşi dezvolte abilităţie de comunicare, de gândire critică, relaţiile interpersonale, time-management, rezolvarea de probleme, generarea soluţiilor, gândirea creativă, spontaneitatea şi lista poate continua. Sunt abilităţi necesare în viaţa de adult şi în sfera profesională de mai târziu.

La nivel persoanal, cursurile de teatru îi ajută pe copii să îşi îmbunătăţească stima de sine, încrederea în sine, le oferă libertate de exprimare, îşi descoperă potenţialul , schimbă erorile de gândire de tip “nu pot, nu sunt în stare”. Toate acestea sunt posibile pentru că la Theatre Acting Club lucrăm atât la nivel de grupă, cât şi individual. Fiecare copil este liber să îşi aleagă personajul preferat, aşa cum şi-l imaginează. Astfel experimentează noi situaţii într-un mediu sigur, lipsit de judecată şi pericole.

Totodată, copiii îşi îmbunătăţesc vocabularul şi abilităţile de comunicare în limba engleză. Prin joc şi prin conversaţii intensive în limba engleză urmărim să reducem frica de vorbit în public, îngrijorarea de a nu fi înţeles greşit, ruşinea, frica de greşeli gramaticale sau de pronunţie, corecţiile fiind oferite subtil, într-un stil empatic.

Atunci când simptomele de anxietate sau depresie intervin în viaţa noastră, principalele tehnici de gestionare şi eliberare presupun activarea comportamentală, orientarea către activităţi care să-ţi ofere plăcere, încurajarea socializării şi formarea unui trib în jurul tău de la care să primeşti suport emoţional. Cam la fel ca atunci când te confrunţi cu o provocare în business şi apelezi la un coach care să îţi ofere orientarea şi claritatea de care ai nevoie. Singura diferenţă, în acest caz când discutăm de copii, este că siguranţa şi claritatea se transmit prin joacă şi ei nu fac un efort din a ieşi din zona de confort aşa cum faci tu, ei ies natural din zona de confort fără să-şi dea seama.

Care sunt programele lunii octombrie la Theatre Acting Club?

Aici puteţi citi mai multe informaţii despre cursurile noastre.

 1. Cursuri de improvizaţie online – grupa Kido (11 – 14 ani) din 22 octombrie
  • în fiecare vineri între 18.30 şi 19.30
  • modulul durează 15 şedinţe
  • investiţie: 975 RON (plata integrală sau în două/ trei rate egale)
 2. Cursuri de teatru în engleză cu prezenţă fizică – grupa Kido (11 – 14 ani) din 23 octombrie
  • în fiecare sâmbătă între 16.00 şi 17.30
  • modulul durează 15 şedinţe
  • investiţie: 1125 RON (plata integrală sau în două/ trei rate egale)
 3. Cursuri de film în engleză cu prezenţă fizică – grupa Kido (11 – 14 ani)
  • în fiecare miercuri între 18.30 şi 20.30
  • modulul durează 10 şedinţe
  • investiţie: 900 RON (plata integrală sau în două rate egale)
 4. Cursuri de teatru în engleză cu prezenţă fizică – grupa Kido (11 – 14 ani) din 23 octombrie
  • în fiecare joi între 19.00 şi 20.30
  • modulul durează 10 şedinţe
  • investiţie: 800 RON (plata integrală sau în două rate egale)

Dacă în lista de mai sus nu regăseşti cursul dorit, te rugăm să ne contactezi.

Înscrie-l şi tu pe copilul tău. Fii parte din public la propriul lui spectacol de teatru în engleză! 

Locul se consideră rezervat dacă plata modulului se face fie integral la începutul modulului, fie în două rate egale, prima rată la începutul modulului. Pentru cursanţii noi, rezervarea locului necesită achitarea unui avans de 150 RON, avansul nu este returnabil şi se scade din costul total al modulului. 

Modalităţi de înscriere

Pentru înscrieri vă rugăm să ne contactaţi pe adresa de mail evelina@teatruinengleza.ro sau la numarul de telefon +40 720 251 642.

Share this post: