fbpx
Blog

Teatrul ca metoda de predare a materiilor scolare

marius_smintina_actorie_copiiUtilizarea tehnicilor de actorie in educatie ofera cursantilor, printre altele, posibilitatea de eliberare a emotiilor si memorare prin asocierea informatiilor teoretice cu activitatile practice.

Despre folosirea teatrului in predarea orelor de engleza am mai vorbit, dar cum poti oare sa introduci actoria in cadrul orelor de chimie, matematica, fizica, literatura, geografie, istorie, sport si lista poate continua?

Copiilor le place sa se joace, sa interactioneze, sa experimenteze si cu cat scoala le ofera un mediu controlat cu astfel de activitati, cu atat interesul lor spre cunoastere devine mai accentuat.

La o prima vedere, sa introduci teatrul la orele de fizica poate parea un proces complicat, care necesita timp si efort, aspecte care nu sunt deloc in concordanta cu actualul curriculum scolar. Insa, daca locul lui Einstein este artibuit unui cursat iar profesorul devine “cel mai bun prieten” a lui Einstein, celebra formula E=mc2 devine mult mai usor de inteles iar ora este de departe una memorabila si captivanta.

De altfel, sa nu uitam de orele de istorie sau geografie unde putem crea numeroase povesti, excursii imaginare in timp, iar razboaiele devin doar simple scenete apreciate de copii.

Va lasam mai jos un scurt reportaj, si de ce nu un exemplu, despre cum matematica poate deveni o poveste atragatoare:

…si pana data viitoare,
Va salutam cu drag!

T.A.C.

logo_teatru_in_engleza

Certificare trainer

london_academy_of_music_and_dramatic_arts

Abonează-te la newsletter

Locaţie T.A.C.

locatie teatru in engleza