fbpx

#PovesteaTAC poate fi povestea ta. Curtains Up din 22 septembrie – cursuri de teatru pentru copii şi adolescenţi

#PovesteaTAC poate fi povestea ta. Curtains Up din 22 septembrie – cursuri de teatru pentru copii şi adolescenţi

Povestea Theatre Acting Club, a început cu un vis. Constrâns de metodologiile de predare care îngrădeau libertatea de exprimare a copiilor, am ales să dezvolt un proiect care elibereazăa graniţele gândirii. Theatre Acting Club este mai mult decât o şcoală de teatru.

TAC înseamnă fiecare copil care îşi spune povestea. Vocea copilului se aude pe scena. Temerile lui sunt exprimate. La fel şi reuşitele.

Cu fiecare piesă pe care o scriu, creez o lume nouă pentru cursanţii mei şi un spaţiu sigur în care ei îşi exprimă şi îşi explorează emoţiile fără a fi judecaţi.

Am învăţat în teatru cum să fiu uman şi cum se vade lumea prin piesele de teatru. Cursanţii mei învaţă mai mult decât tehnici, învaţă despre viaţă.

În mod normal elevii primesc un scenariu cu un dialog al unor personaje care spun deja o poveste. La TAC am ales să abordez lucrurile diferit. Personajele nu sunt străine, sunt create de copii şi vin cu propria lor istorie. Astfel copiii au ocazia să-şi joace propriile experienţe pe scenă, integrate în proiecte în care implicarea lor este directă.

De-a lungul timpului, curiozitatea copilariei i-a ajutat să aleagă şi să dezvolte personaje dintre cele mai diverse. Fie că vorbim despre eroi preferaţi, personaje din cărti, filme sau personaje inventate, toate acestea i-au ajutat să înţeleagă mai bine oamenii din jurul lor, modul lor de a gândi. Ce e bine şi ce e rau. Totul într-un spaţiu sigur de exprimare emoţională. O umbrelă a cunoaşterii umane.

În clasă nu lucrez pentru a forma actori profesionişti, în schimb folosesc jocuri şi exerciţii care să promoveze gândirea liberă şi creativă. Jocurile de improvizaţie îi învaţă să asculte activ pentru că altfel nu se pot flexa pe cerinţele exerciţiului. Repet cuvântul joc pentru că exact joaca stă la baza dezvoltării copilului. Învaţă nu numai să asculte partenerul de convarsaţie, dar în acelaşi timp copilul învaţă să îşi asculte gândurile şi să le poată exprima în siguranţă.

Acesta este visul meu. Povestea TAC poate fi povestea ta.

Sunt Marius Smîntînă. 

Predau. Scriu piese. Regizez.

Din 22 septembrie începem un nou modul al cursurilor de teatru în engleză. Îl aşteptăm şi pe copilul tău! 

Programe disponibile în sesiunea de toamnă:

Pentru înscrieri ne contactati pe adresa de mail evelina@teatruinengleza.ro sau la numarul de telefon +40 720 251 642. Vă aşteptăm cu drag!

Share this post: