fbpx
Blog

Cu engleza la repetiţii – scurt istoric şi culisele cursurilor

Folosirea teatrului în predarea orelor de limba engleză nu este tocmai un concept nou. El a jucat un rol consistent în 1970 în evoluţia metodologiei de învăţare a limbilor străine din Marea Britanie şi Statele Unite, încurajând astfel profesorii să integreze jocurile de rol şi tehnicile de pronunţie în dezvoltarea performanţelor şcolare ale elevilor lor.

Astăzi, ca şi atunci, sunt recunoscute beneficiile cursurilor de teatru în formarea personalităţii copiilor şi tinerilor deopotrivă, iar alăturarea limbii engleze înseamnă cuprinderea tuturor facilităţilor oferite de improvizaţie şi jocuri de rol, care încurajează fluenţa în vorbire, o citire corectă, analiza textelor, dar şi punerea în scena a propriilor idei.

teatru_in_limba_engleza

Cele mai vizibile beneficii pe care noi le identificăm încă din primele ore de curs sunt îmbogăţirea vocabularului şi a unor structuri gramaticale prin practica limbii engleze în activităţi de comunicare susţinute într-un context real. Pe parcurs, se observă o creştere graduală a nivelului de încredere în sine a copiilor, spontaneitate, reducerea inhibiţiilor şi legarea de noi prietenii. Nu de puţine ori am avut în grupele de teatru în limba engleză copii care se fereau să iasă în evidenţa şi solicitau roluri cu intervenţii minore, iar după prima reprezentaţie îşi schimbau complet punctul de vedere şi îşi realizau adevăratul potenţial, urmând să îl valorifice ori de cate ori aveau ocazia.

Uneori, ne întâlnim şi cu părinţi care sunt sceptici în privinţa beneficiilor aduse de astfel de cursuri, motivul principal invocat fiind gălăgia şi libertatea copiilor de a se exprima în propriul lor mod. Astfel de lucruri sunt inevitabile în repetiţii şi tocmai ele încurajează copiii să iasă din zona lor de confort fără ca ei să realizeze efortul pe care îl depun.

Per total, cursurile de teatru în engleză sunt o forma ideală de a ajuta copilul să îşi îmbunătăţească pronunţia, înţelegerea limbii, vorbirea şi citirea, dar şi pregătirea lui pentru viaţa de adult şi depăşirea pragurilor specifice fiecărei perioade de creştere.

… şi până data viitoare, vă salutam cu drag,
Echipa Theatre Acting Club

 

Certificare trainer

london_academy_of_music_and_dramatic_arts

Evenimente la T.A.C.

Abonează-te la newsletter

Locaţie T.A.C.

locatie teatru in engleza