fbpx
Blog

Creative Story Drama – curs de dezvoltare personală prin teatru

Laborator experimental de teatru în engleză şi dezvoltare a creativităţii

curs de dezvoltare personala_laborator_experimental_de_teatru_in_englezaPoveştile din jurul nostru nu sunt doar o înlănţurire de acţiuni. Sunt pretexte simbolice care trezesc în copii emoţii, gânduri, amintiri. Jocul cu metafora, cu diferite roluri alese spontan sunt unele dintre cele mai creative modalităţi de (auto) explorare. Printre obiectivele laboratorului experimental se numără:

  • copii vor exersa diferite laturi ale personalitatii lor în dezvoltare. Cum? Prin construirea un spaţiu psihologic în care li se oferă posibilitatea de a experimenta, la nivel emoţional şi cognitiv, într-o manieră securizantă, roluri, conflicte, relaţii, feluri de a fi;
  • copiii vor înţelege şi vor integra cu sens diferite evenimente din viaţa lor cu un grad mai înalt sau mai scăzut de intensitate emoţională. Cum? Prin simularea unor situaţii-cheie cu încărcătură afectivă diferită care au efect asupra comportamentului lor;
  • vor lucra cu ideea de inteligenţă emoţională. Cum? Prin antrenarea componentelor acesteia, respectiv: perceperea emoţiilor, anticiparea comportamentelui celorlalţi, înţelegerea şi conştientizarea emoţiilor, în contextul jocului de rol şi al scenariului dramaturgic.

DE CE LABORATORUL EXPERIMENTAL? Pentru că înţelegerea relaţiilor cu ceilalţi, dar şi cu ei înşişi are loc mai uşor şi mai natural folosind ca instrument de comunicare jocul şi povestea.

La TAC privim creativitatea ca fiind una dintre cele mai valoroase resurse de integrare în diverse contexte sociale, astfel că o provocăm să iasă la iveală şi o modelăm prin tehnici teatrale şi dramatice. Obiectivul constă în dezvoltarea unor abilităţi emoţionale de a fi în relaţie cu ceilalţi, folosind tehnici de actorie.

Coordonate Program

  • programul este coordonat de colega noastră Irina Petreanu, psihoterapeut cu formare în drama terapie.
  • durata programului este 12 săptămâni;
  • o întâlnire pe săptămână, în fiecare vineri de la 17.30 la 18.30 cu grupa Discovery şi de la 19.00 la 20.30 cu grupa Kido;
  • timp de desfăşurare: 60 minute (grupele Discovery), respectiv 90 de minute (grupele Kido).

Cost Program

  • pentru grupele Discovery (8-10 ani): 540 RON;
  • pentru grupele Kido (11-14 ani): 600 RON.

Modalităţi de plată

Locul se consideră rezervat dacă plata modulului se face fie integral la începutul modulului, fie în două rate egale, prima rată la începutul modulului.

Modalităţi de înscriere

Pentru înscrieri vă rugăm să completati formularul de mai jos sau să ne contactati pe adresa de mail evelina@teatruinengleza.ro sau la numarul de telefon +40 720 251 642.

Nume*

Prenume*

Numele şi vârsta copilului*

Adresa de mail*

Telefon*

Sunt de acord cu termenii şi condiţiile


Câmpurile marcate cu steluţă (*) sunt obligatorii

Despre Irina

Irina Petreanu este psihoterapeut practicant şi artist plastic. În prezent, interesele ei se conturează cel mai puternic la intersecţia psihologiei cu arta. Formarea Irinei este în Psihoterapie Experienţial Unificatoare cu competenţe în drama terapie şi art terapie. Specializarea în lucru cu copiii, adolescenţii şi familiile acestora este susţinută de ateliere, grupurile şi practica individuală din cabinet. Ca metode terapeutice şi de intervenţie, Irina foloseşte jocul de rol, lucrul cu scenariile creativ-simbolice, mijloacele plastice, confruntarea cu diferite părţi ale Eu-ului prin experimentarea şi identificarea cu anumite roluri-cheie.
Identitatea ei ca psihoterapeut se defineşte continuu în jurul ideii de prezenţă, căutare, descoperire şi creativitate.

Locaţie: Strada Paris Nr. 45, Bucureşti, zona Victoriei – Dorobanţi

Vă aşteptăm cu drag!


T.A.C.

logo_teatru_in_engleza

Certificare trainer

london_academy_of_music_and_dramatic_arts

Abonează-te la newsletter

Locaţie T.A.C.

locatie teatru in engleza