fbpx
Blog

Ce am învațat în cei 5 ani de organizat tabere pentru copii. 5 observații de la Evelina și Marius, fondatorii T.A.C.

Uneori taberele sunt o adevărată provocare pentru copii, mai ales pentru cei care se află la prima aventură de acest gen. De fapt, din experiența noastră, în cei 5 ani de organizat tabere pentru copii, am observat că adevărata provocare este a părinților, care este mai apoi transmisă copiilor.

De ce spunem asta? Pentru că de multe ori se întâmplă ca părinții să ne contacteze și să se arate îngrijorați de felul în care va reuși să se descurce copilul lor timp de o săptămână, departe de ei.

Iată mai jos câteva exemple:

1. Copilul meu are emoții. Nu cunoaște pe nimeni din grup și este reticent. Nu știu dacă să îl las în tabără dacă nu vine niciun prieten de-al lui.

Dragă părinte îngrijorat,

Iată o ocazie minunată prin care copilul tău își face prieteni noi. Știm cât este de confortabil, și pentru noi ca adulți, să fim într-un cerc de oameni cunoscuți. Cu ce sunt, în schimb, copiii diferiți de noi? Ei acceptă mai ușor schimbarea. Am văzut în acești ani copii care s-au împrietenit extrem de repede și care au rămas prieteni și după ce tabăra s-a încheiat. Așadar, teama este doar a ta. Ai încredere în copilul tău și în trainerii alături de care se află în tabără. Ei au experiență cu grupurile și știu cum să spargă gheața.

În continuare vom prezenta o altă situație comună.

2. Nu știe engleză decât foarte puțin. Nu cred că se va descurca.

Noi credem cu tărie că se va descurca. Și va pleca din tabăra de engleză cu un vocabular mai bogat. Taberele de engleză organizate de noi au ca obiectiv principal expunerea copiilor la limba engleză prin joacă. Chiar dacă cel mic se află la început de drum, exercițiile și jocurile pe care le pregătim pentru grup sunt special concepute pentru a încuraja participarea activă a copiilor. Ba mai mult, îi îndemnăm pe copii să se ajute între ei și să aibă curajul să ne întrebe dacă nu înțeleg. Iată cum o “problemă” se poate transforma într-un avantaj pentru copilul tău.

3. Am teamă cu transportul. Cu cine îl duceți în tabără?

De tot atâta timp, colaborăm cu o firmă specializată de transport, care are atestatele la zi și pentru care putem garanta că orice mișcare a roților se face responsabil.

4. Acasă mai are momente când stă pe tabletă. N-aș vrea să își petreacă tot timpul pe tabletă în tabără.

Nici noi nu vrem și nu încurajăm acest lucru. De preferat este ca device-urile să fie lăsate acasă, dar să fim serioși … și noi ca adulți stăm cu nasul în telefon după știri, citim cărți în format electronic, facem poze și comunicăm cu familia și prietenii. Deci nu putem să le cerem copiilor să facă ceva ce noi nu am face. Însă, în tabere limităm timpul petrecut online în favoarea activităților în aer liber și de echipă.

5. Văd că intervalul de vârstă este 7-14 ani. Copilul meu are 7 ani, cum faceți cu ei?

Lucrăm pe grupe de vârstă. La fel ca la cursurile T.A.C. cele două grupe sunt Discovery (7-10 ani) și Kido (11-14 ani). Ce am observat de multe ori însă este faptul că cei mici își fac prieteni din grupa mare și își doresc, de ambele părți, să facă echipă comună și în timpul activităților. Acest lucru ne bucură enorm. Beneficiile sunt duble: cei mici învață din exemplul celor mari, iar cei mari se responsabilizează și își antrenează răbdarea. Suntem adepții creării de echilibru, nu egalitate, și suntem atenți și răspundem ca atare nevoii de dezvoltare emoțională și personală a copiilor.

Suntem conștienți că întrebările nu se opresc aici și te încurajăm, dragă părinte, să comunici cu noi. Suntem bucuroși să îți răspundem la întrebări. Ne poți scrie pe adresa de mail contact@teatruinengleza.ro. Împreună putem completa acest articol cu întrebări și răspunsuri noi.

Dacă te-ai hotărât să îl lași pe copilul tău într-una din taberele noastre, îți reamintim că mai sunt câteva locuri libere.

Accesați link-ul de mai jos pentru detalii despre atelierele tematice, locația taberelor și oferta pe care o propunem pentru o vacanță plină cu amintiri plăcute:

Tabere de engleză pentru copii și adolescenți – Creative Summer Camps 2020

Îl așteptăm cu drag și pe copilul tău!

Evenimente la T.A.C.

Abonează-te la newsletter