fbpx
Blog

5 mituri despre cursurile de teatru pentru copii

5_mituri_despre_cursurile_de_teatru_pentru_copiiÎntr-unul dintre articolele noastre vă spuneam că uneori ne întâlnim şi cu părinţi sceptici în privinţa beneficiilor cursurilor de teatru în engleză, motivul principal invocat fiind gălăgia şi libertatea copiilor de a se exprima în propriul lor mod. (click aici pentru a citi articolul)

Fie că vorbim despre cursurile de teatru clasice (în română), fie că facem referire la cele susţinute într-o limbă străină, de-a lungul timpului ne-am lovit de anumite bariere impuse de societate, cultură, educaţie sau experienţe mai mult sau mai puţin plăcute, care însă nu aduc niciun căştig copiilor în dezvoltarea lor. Ce este adevarat şi ce nu din toate astea?

1. Scopul final al cursurilor de teatru pentru copii este de a distra publicul

În realitate, aceste cursuri de teatru pentru copii îi ajută să îşi dezvolte abilităţile de relaţionare cu ceilalţi, le stimulează gândirea creativă, fac ca încrederea şi stima de sine să crească, şi nu în ultimul rând le perfectionează pronunţia şi dicţia în limba engleză.

2. Cursurile de teatru sunt doar pentru copiii extroverţi

Cursurile de teatru sunt benefice atât pentru copiii extroverţi, cât şi pentru cei mai timizi dintre ei. Dacă sunt susţinute într-un ambient confortabil şi plăcut pentru copii, cursurile de teatru favorizează creşterea încrederii încurajându-i să vorbească şi să se manifeste în public într-un mod pozitiv. Totodată, cursurile contribuie semnificativ la eliberarea controlată a emoţiilor, indiferent dacă vorbim despre copiii introverţi sau extroverţi.

 3. Cursurile de teatru solicită foarte mult din timpul liber al copiilor

De fapt, o singură oră pe săptămâna pe tot parcursul anului şcolar este recomandată pentru a înregistra diferenţe semnificative în îmbunătăţirea vorbirii, pronunţiei şi dicţiei în limba engleză, în dezvoltarea imaginaţiei şi în dezvoltarea abilităţilor de concentrare şi memorare.

4. Cursurile de teatru cer o memorare repetitivă a replicilor

Fiecare curs de teatru în engleză este structurat din activităţi distractive şi educative în prima parte, iar în a doua parte accentul este pus pe interpretare pe text, unde textul este fie creaţia cursanţilor, fie monologuri sau piese scurte adaptate vârstei şi nivelului lor de pregătire lingvistică.

5. Cursurile de teatru sunt bune doar pentru copiii care nu vor să participe la programele sportive extracurriculare

Cursurile de teatru sunt pentru toţi copiii, indiferent de abilităţile lor fizice sau sportive. În egală masură vor învăţa şi vor dobândi toate beneficiile  aduse de astfel de cursuri şi, mai mult decât atât, vor învăţa să fie o echipă – fapt ce îi va ajuta în proiectele de grup desfăşurate în cadrul activităţilor şcolare.

Certificare trainer

london_academy_of_music_and_dramatic_arts

Evenimente la T.A.C.

Abonează-te la newsletter

Locaţie T.A.C.

locatie teatru in engleza