fbpx
Blog

5 actori care au invatat din greseli

“Nu am esuat. Am gasit 10.000 de modalitati care nu functioneaza.” spunea Thomas Edison.

De cele mai multe ori avem tendinta de a ne stradui prea mult, de a ne departa de la esenta unui lucru din dorinta de a atinge perfectiunea, din dorinta de a evolua, de a gasi noi cai prin care putem sa ne depasim limitele. Toti facem greseli, iar greselile fac parte din noi, dar nu ne definesc; greselile sunt procese naturale de invatare si de crestere.

De exemplu, John Travolta a refuzat sa joace in filme care au devenit celebre, precum Forrest Gump, Splash sau Apollo 13. Locul i-a fost luat de Tom Hanks.

Nici Mel Gibson nu a facut cea mai buna alegere cand a refuzat rolul in Gladiator din simplul motiv ca este prea batran pentru actiunea filmului. In 2001 Gladiator a castigat Oscarul pentru cel mai bun film.

The Godfather, unul dintre cele mai apreciate filme, l-a avut initial ca actor principal pe Jack Nicholson. Dupa ecranizarea filmului in care, in cele din urma, a jucat Al Pacino, Jack Nicholson a recuperat in rolul lui Frank Costello din The Departed.

Si noi am fost surprinsi sa aflam ca in locul lui Keanu Reeves, in Matrix, trebuia sa joace Will Smith.

Oare cum ar fi aratat Sean Connery in The Lord of the Rings sau in Matrix?

Mai multe astfel de exemple, puteti citi aici.

Ca au fost alegeri voite sau nu, ca au reprezentat greseli minore sau au atras esecuri, cert este ca niciunul dintre cei de mai sus nu a renuntat la a mai juca in filme, nu a renuntat la a face ceea ce ii place.

Am gasit pe TED un filmulet interesant despre invatarea din greseli si de ce este bine sa gresesti.

Diana Laufenberg shares 3 surprising things she has learned about teaching — including a key insight about learning from mistakes.

Asa ca, dragii nostri, indrazniti sa gresiti! 🙂

Si pana data viitoare, va salutam cu drag,
Echipa T.A.C.

T.A.C.

logo_teatru_in_engleza

Certificare trainer

london_academy_of_music_and_dramatic_arts

Abonează-te la newsletter

Locaţie T.A.C.

locatie teatru in engleza